Hultafors Group

»PÅLITLIG UTRUSTNING SOM TÅL TUFFA TAG«

Varför heter det tumstock trots att metersystemet gäller sedan länge? Svaret är nära förknippat med en handlingskraftig ingenjör – och en av många uppfinningar som satte Sverige på den industriella världskartan.

Hultafors Group AB består av varumärkena Dunderdon Workwear, Hultafors, Snickers Workwear, Solid Gear skor, Toe Guard och Wibe Ladders.

– Professionella hantverkare ska kunna lita på sin utrustning. Därför är det gemensamma målet för våra varumärken att erbjuda lösningar som ger bästa möjliga funktion, säkerhet, skydd och produktivitet, säger Mårten Larsson, it-chef i Hultafors Group AB.

Hultafors, företaget som har gett koncernen dess namn, startade 1883. Några år tidigare hade Sverige infört metersystemet.

– Efter en övergångsperiod på tio år blev det olagligt att använda svenska inches i handel och kommers.

 

Funktion och precision

Men hur skulle vanligt folk kunna använda sig av nymodiga metrar och centimetrar när man sedan barnsben hade lärt sig att mäta i tum? Den småländske ingenjören Karl-Hilmer Johansson Kollén fann lösningen: en mätstock som visade både inches och centimetrar.

– Men linjalen visade sig vara besvärlig att hantera i ett enda långt stycke.

Då kom Karl-Hilmer med nästa innovation: den hopfällbara måttstocken. Succén var ett faktum. Sedan dess är Hultafors tumstock originalet när det gäller att mäta exakt på ett smidigt sätt.

– Meterstocken tillverkas fortfarande i Hultafors, med en unik och världsledande teknik.

Utöver måttstockar utvecklar och säljer Hultafors bland annat hammare, knivar, spett och bräckjärn. Kunderna, hantverkare runt om i Europa, är delaktiga i utvecklingsarbetet – från skiss till färdig produkt.

– Resultatet är verktyg med funktion och precision som känns i handen.

 

Smidigt med inbyggt TA-system

Hultafors Group har centrallager i Hultafors, Nässjö och i Polen.

I samband med att det sistnämnda slog upp portarna gjordes en förändring när det gäller system för transportadministration (TA).

– Vi byggde in LogTrade 2.0 i lagerstyrningssystemet Bitlog WMS. TA-systemet fungerar utmärkt och gör sitt jobb i det tysta.

Omkring 70 personer på lagret i Polen använder LogTrade 2.0.

– Det är ett enkelt och smidigt system att arbeta med, säger Mårten Larsson.

Hultafors Group anlitar flera transportörer. En av dessa är Dachser – ett familjeägt företag som omsätter 5,3 miljarder Euro, har 25 000 anställda runt om i Europa och fokuserar på Intelligent Logistics.

– Vi har lång erfarenhet av, och goda kunskaper om, hur smarta it-lösningar kan vässa transporter och logistik, säger Niels Staer på Dachser. Han arbetar som Manager Sales European Logistics Sweden.

Under 2015 hade Dachser fler än 10 000 sändningar av styckegods på uppdrag av Hultafors Group.

– Det rör sig dels om transporter till gör-det-själv-varuhus i Danmark, såsom XL Byg samt Stark, dels till andra detaljister i Danmark och Tyskland, säger Niels Staer.

Hultafors på femton sekunder

Hultafors Group AB är moderbolag för Hultafors, Wibe Ladders och Snickers Workwear. Koncernen är verksam på alla stora europeiska marknader och har säljorganisationer på de allra viktigaste. De största volymerna står de nordiska marknaderna för. Hultafors Group har 620 anställda och omsätter 135 miljoner Euro. Produkterna är tillgängliga på 11 000 försäljningsställen i 37 länder. LogTrade 2.0 är inbyggt i koncernens lagerstyrningssystem, Bitlog WMS. För mer information besök gärna hultaforsgroup.se.

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER