WILLAB GARDEN

»WILLAB GARDEN SÄLJER EN LIVSSTIL«

– Intresset för att odla eget och arbeta i trädgården ökar. Man kan säga att vi säljer en livsstil. Målet är att skapa rum i trädgården för villaägare i Norden. Det säger David Gunnarsson, logistiker på Willab Garden.

Willab Garden i skånska Båstad är Nordens ledande leverantör av uterum och växthus. Företaget startades av Rune Williamsson 1972. Från början var inriktningen djurvårdsprodukter via postorder.

– I mitten av 80-talet gick vi över till att producera och sälja växthus – och 1993 tillkom uterum i sortimentet.

 

Högsäsong från mars till juni

Willab Garden köper in stora partier direkt från tillverkarna. På så sätt kan företaget erbjuda slagkraftiga priser.

– Dessutom utvecklar vi egna produkter i samarbete med leverantörerna, säger David Gunnarsson.

Willab Garden har butiker i Båstad, Bromma och Greve utanför  Köpenhamn. En växande del av försäljningen sker via nätet.

– Vår högsäsong är från mars till och med juni, med ytterligare en topp direkt efter semesterperioden. Vinterhalvåret ägnar vi till stor del åt att planera, förbereda och effektivisera inför kommande säsong.

 

Tunga och skrymmande produkter

David Gunnarssons uppgift är att styra och planera utgående leveranser.

– Målet med mitt arbete är att optimera transporterna när det gäller tid, ekonomi och miljö.

Växthus och uterum innebär tunga och skrymmande leveranser till kunderna – något som ställer höga krav på transporter och logistik.

– Vissa av våra produkter levereras omonterade i paket, medan andra skickas på kranbil och lyfts på plats hos kunden.

Willab Garden använder LogTrade 2.0 som en inbyggd del av affärssystemet Jeeves.

– När kunden gör en beställning slussas den via affärssystemet till lagret för plockning. Större beställningar hanteras och planeras av oss på logistikavdelningen.

Under högsäsong kommer lastbilarna i strid ström till Willab Gardens anläggning.

– Vi levererar tusentals växthus och uterum varje år. Utöver det erbjuder vi ett brett sortiment av tillbehör för odling. Totalt innebär det mellan 10 och 15 avgångar per dag under högsäsong.

 

Inbyggd kvalitetskontroll

På Willab Garden arbetar cirka 30 personer med LogTrade 2.0.

– Vi uppskattar den inbyggda kvalitetskontrollen i systemet. LogTrade 2.0 skriver bara ut transportetiketten när informationen är korrekt. Om exempelvis ett postnummer är felaktigt säger systemet ifrån.

En annan fördel är spårbarheten.

– LogTrade 2.0 rapporterar tillbaka till affärssystemet. Varje leverans får ett sändningsnummer, vilket gör att vi kan spåra godset.

Willab Garden använder LogTrades support vid frågor som gäller TA-systemet.

– Det fungerar bra. Kontakterna är positiva och vi får snabba svar.

Willab Garden siktar på att expandera ytterligare.

– Danmark är en växande marknad, liksom Norge. Därför har vi egna webbutiker i dessa länder.

Företagets snabba expansion märks även i Båstad.

– I snitt tillkommer en byggnad per år på området, säger David Gunnarsson.

Willab Garden på femton sekunder

Willab Garden är Nordens ledande leverantör av uterum och växthus. Företaget, som finns i Båstad, har butiker i Båstad, Bromma och Greve utanför Köpenhamn. En växande del av försäljningen sker via nätet. Willab Garden har ett 80-tal anställda och omsätter 220 miljoner kronor (2012). Företaget använder LogTrade 2.0 som en inbyggd del av Jeeves. Leverantör av affärssystemet är Evry.

LOKAL FÖRANKRING OCH LÅNGVARIGA RELATIONER

KOMPLETTA LEVERANSER GER NÖJDA KUNDER

FURNITUREBOX SATSAR PÅ BREDDEN

STÖRST I SVERIGE INOM DESIGNMÖBLER

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER