BY RYDÈNS

»LAMPOR SOM FÖRÄNDRAR MILJÖER«

– Vi brinner för att med hjälp av ljus och god formgivning skapa lampor som berikar, förstärker och förändrar miljöer. Det säger Annette Schill, HR- och marknadskoordinator på By Rydéns.

By Rydéns är ett familjeföretag som grundades 1958.

– Vårt huvudkontor ligger i Gnosjö, känt för den omtalade Gnosjöandan.

Ett av By Rydéns kännetecken är samarbetet med designers. Målet är att ta fram produkter som inte finns på marknaden sedan tidigare.

– Vi strävar efter att förmedla formgivarens känsla för produkten och tankarna i skapandeprocessen. Det sker genom att ge kunderna en inblick i hans eller hennes vision, säger Annette Schill.

Denna information följer produkten via en hängetikett.

– På etiketten finns en bild på formgivaren samt en beskrivning av tankarna och inspirationen bakom designen.

 

Design, livslängd och hållbarhet

Två gånger per år tar By Rydéns fram en ny kollektion lampor. Hur ser trenderna ut våren 2017?

– Vi ser en naturlig färgpalett i kombination med naturmaterial såsom sten, kork och trä. Dessutom är återbruk, retro och åldrat/använt intressant. Den dominerande färgen är svart, men grönt och blått i flera färgskalor ligger också i tiden.

Produkter från By Rydéns handlar inte bara om nyskapande design.

– Vårt varumärke står även för lång livslängd och hållbarhet.

Aktuell forskning visar på hur viktig belysningen är för människors välbefinnande.

– Rätt ljus gör oss friskare, effektivare och lyckligare. Dessutom bidrar rätt ljus till effektiv energianvändning.

Möjligheterna till energieffektivisering har ökat tack vare led-tekniken; en uppfinning som belönades med Nobelpriset i fysik 2014.

 

Automatisk uppdatering

By Rydéns arbetar dels med försäljning via egen webbutik, dels med återförsäljare. Företagets säljorganisation täcker in stora delar av Europa.

– Genom våra kontor i Hongkong och Guandong når vi även kunder i Kina och stora delar av den asiatiska marknaden, säger Mattias Einebrant, lager- och tullchef.

Tillverkningen av lampor sker mestadels i Kina. Centrallagret finns i Gnosjö.

– Ledtiden för produktion av en befintlig produkt är omkring tolv veckor. Sedan tar sjötransporten fem till sex veckor.

Vissa beställningar skickas direkt från fabrik till kund.

– I andra fall levererar vi från centrallagret. Vårt mål är att skicka beställningar till kunderna inom 24 timmar.

By Rydéns har byggt in LogTrade 2.0 i affärssystemet Pyramid.

– En stor fördel med LogTrade är den snabba och smidiga sökningen av gods. Vi uppskattar också att systemet är användarvänligt och att uppdatering sker automatiskt, säger Mattias Einebrant.

By Rydéns på 15 sekunder

By Rydéns i Gnosjö utvecklar och säljer moderna och särskiljande lampor till privata och offentliga miljöer. Företaget omsätter 124 miljoner kronor (201512), har 40 anställda och finns representerat i femton europeiska länder. LogTrade 2.0 är inbyggt i företagets affärssystem Pyramid. För mer information, besök gärna byrydens.se.

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER