»Paket«

Vad är paket?

Ett paket (eng. packet) är en del av meddelande som adresseras och sänds separat på internet, i ett digitalt mobilnätet och på andra datanät.

Varje mejl eller annat meddelande delas upp i ett antal sådana paket. De hanteras oberoende av varandra på nätet och kan därför ta olika vägar till mottagaren. Ett program hos mottagaren sätter ihop paketen i rätt ordning och kontrollerar att alla har kommit fram. Har de inte det kan programmet begära omsändning.

Ett paket består av så kallad nyttloast – payload, – som meddelandetext, foton, ljudfiler och pålägg – overhead – till exempel adressinformation.

En nyttloast är den del av ett meddelande som är ämnat för mottagaren, till skillnad från pålägg som behövs för tekniken, tillexempel

  • adressinformation,
  • formateringar som kodningssystem,
  • filformat, adressinformation och andra pålägg som ofta är ointressanta för mottagaren.

I vissa datornät kallas nyttolast för användardel.

Se också routing.

Läs gärna: Logistik det nya svarta när paketen digitaliseras

Transportetikett

Fraktsedel

Fraktetikett

EDI

Affärssystem

Router/routing

Lagerhanteringssystem

Logistik Magento

Logistik WooCommerce

Tredjepartslogistik – 3PL

Inventory Management Software

Warehouse Management System (WMS)

Point of Sale System – POS

Enterprise Resource Planning (ERP) Software

Transport Management System – TMS

TA system

RFID

Track and Trace

CPFR

Buffertlager

ADR

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER